Toolkit ‘Magic Mushrooms’ (2024)

  • Produceert 2 tot 3 oogsten
  • Per oogst: +-200 gram verse paddenstoelen
  • Gedetailleerde en geïllustreerde handleiding inbegrepen
  • Van begin tot oogst: 7 weken
  • Binnen 1 werkdag verzonden

Stappenplan Magic Mushrooms kweekset

Voordat je aan jouw microdosing avontuur begint is het handig om eerst alle benodigdheden aan te schaffen die nodig zijn om zelfvoorzienend te zijn.

  • Open de paddo growkit en volg de bijgevoegde kweekinstructies
  • Met de juiste temperatuur (20-25 °C) zullen de eerste paddo’s na ongeveer twee weken uit de voedingsbodem beginnen te groeien
  • Was je handen grondig (met zeep!) en/of doe rubber handschoentjes aan
  • Open de growkit en volg de bijgevoegde kweekinstructies.

Wanneer je klaar bent met de voorbereidingen kun je de grow bak op een verwarmingsmatje plaatsen. Dit verwarmingsmatje is handig om een constante minimumtemperatuur tussen de 20 en 25 °C te houden. Wanneer de temperatuur lager of hoger ligt, kan de oogsttijd oplopen tot drie, soms zelfs vier weken.

Tip: Zet de growkit de eerste 2 dagen met 2 potloden op de verwarmingsmat of leg een tijdschrift of dun boekje tussen de growkit en verwarmingsmatje. Zo wordt de warmte beter en geleidelijke verdeeld en kan de warmte weg. Je voorkomt dan dat je het mycelium droog kookt. Zet de verwarmingsmat niet op de volste stand. dan na 2 dagen weer zachter om een shock bij het mycelium te veroorzaken. Mocht er geen vocht tegen de binnenkant van de zak zitten, water dan wat bij met de sproeier. Voorzie de zak elke dag even van verse lucht.

De paddo’s komen op met een aantal tegelijk. Dit heet een vlucht. Meestal zijn de paddo’s uit een vlucht niet allemaal tegelijk plukrijp. Je kunt ongeveer drie vluchten uit de kweekset halen. Het aantal vluchten hangt af van hoe hygiënisch je te werk gaat.

Moment van oogsten:

  • Het moment van oogsten luistert nauw, dus let goed op! Liever te vroeg oogsten, dan te laat.
  • De paddo’s zijn rijp wanneer het vlies onder de hoed begint te scheuren.
  • Als er één paddenstoel is geopend, kun je het beste direct alles oogsten.

Je kunt ook alleen de paddo’s plukken die rijp zijn en de allerkleinste nog even laten staan. Maar hoe vaker je met je hand in de zak gaat, hoe hoger de kans op bacteriën in de kweekzak.

Wanneer je de paddo’s te lang laat staan, laten ze hun sporen die aan onderkant van de hoed zitten vallen. Dit kan ervoor zorgen dat je kweekbak, de binnenkant van de broei zak en/of de paddo’s onder de sporen komen te zitten. Deze sporen zijn niet schadelijk, dus je hoeft ze niet te verwijderen of af te wassen.

Hygiënisch oogsten van paddo's:

  • Was je je handen en armen grondig met desinfecterende zeep en spoel ze goed af met water voordat je gaat plukken.
  • Draag altijd de rubberen handschoenen
  • Adem niet in de zak.
  • Pluk de paddo’s door ze bij de voet van de paddo met twee vingers (wijsvinger en duim) vast te pakken en ze langzaam tegen de klok in of met de klok mee te draaien totdat de paddo loskomt. Trek nooit een paddo recht omhoog! Op deze manier beschadig je het mycelium met het risico dat je geen paddo’s meer zult opkweken.

Volgende vlucht:

  • Wanneer je de laatste paddo’s uit je vlucht hebt geplukt, kun je de stappen om het proces te starten, opnieuw uitvoeren.
  • Vul de bak met water, deksel erop en 12 uur in de koelkast.
  • Door deze cold shock activeer je het mycelium om nog een vlucht te produceren
  • Blijf deze stappen herhalen tot er geen paddo’s meer groeien. 3 tot 5 vluchten is haalbaar.
  • Wanneer bijvoorbeeld de temperatuur niet goed is zullen de volgende vluchten minder groot zijn.

Drogen met een ventilator:

  • Scheur de steeltjes en hoedjes van de paddo’s doormidden. Zo versnel je het drogingsproces en voorkom je schimmel
  • Leg de paddo’s op een keukenpapier of krant. Zet +/- 2 dagen lang een ventilator aan, gericht op de paddo’s.

Let op! Gebruik liever geen warmtebronnen zoals verwarming of magnetron voor het droogproces. De kans dat het te warm wordt is dan aanwezig. Hierdoor zou je de werkzame stof psilocybine kunnen vernietigen. Het smeltpunt van psilocybine ligt rond de 220-228° C , dus wat betreft vernietigen zal het zo’n vaart niet lopen. Je kunt wel een nauwkeurige oven gebruiken om de paddenstoelen te drogen. Deze dien je dan op max. 50 graden te kunnen zetten. De oven moet dan+- 48 uur aan blijven staan op die temperatuur alvorens de paddo’s kurkdroog zijn.

De voorgedroogde paddo’s verder drogen:

  • Gebruik voor het verder indrogen een vochtvreter of oven (Max 50 graden).
  • Zet deze in een kartonnen doos en leg deze op een gaas, vergiet of zeef boven een vochtvreter (niet meegeleverd)
  • Sluit de doos af.
  • Wacht dan tot de paddo’s kurkdroog zijn (+/- 3 dagen).
  • Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten pot, Tupperware trommel of zak, samen met alle paddo’s die geoogst en gedroogd zijn.

Let op! Zorg dat de paddo’s kurkdroog zijn. Dit voorkomt schimmelvorming. Wanneer je de paddo kunt ‘krakken’, zijn ze kurkdroog.

Fijnmalen:

Wacht bij voorkeur tot de laatste vlucht is geweest en vermaal dan alle paddo’s fijn tot poeder met een koffiemolen. Het is een belangrijke stap om alle paddo’s samen fijn te malen en daarmee ook te vermengen. De paddo’s en zelfs de verschillende delen van de paddo kunnen namelijk in sterkte verschillen. Op deze manier krijg je toch een constante sterkte.

Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het vinden van jouw juiste microdosis. Deze zal liggen tussen de 0.10 gr. en 0.40 gr.

Testcapsules:

Maak met behulp van de weegschaal 3 capsules van verschillende hoeveelheden: 0.1 gram, 0.2 gram en 0.3 gram. Dit doe je handmatig.

Belangrijk: Haal het gewicht van de lege capsule van je totale gewicht. Bij de meeste weegschaaltjes leg je een lege capsule op het weegschaaltje en druk je op ‘Tare’ De weegschaal zal dan het gewicht van de capsule niet meerekenen.

Ga je voor het eerst microdoseren? Lees alles over de microdosingroutine in het MD noteboekje of bekijk de microdosing handleiding van Microdosing Institute.

Capsuleren:

Als je eenmaal hebt bepaald met welke hoeveelheid je verder wilt experimenteren, maak je daarvan een groter aantal capsules. Geen zin in lang gepruts? Hiervoor bestaat ook een handig gereedschap, de capsuleermachine.

Het is essentieel om de dosering altijd zorgvuldig af te wegen. Als je je wilt verzekeren van de juiste dosis, begin dan met de kleinste hoeveelheid. Voel je dat deze dosis te laag is, neem dan de volgende microdosing dag een hogere dosis om het verschil te voelen. Alleen zo leer je je sweet spot kennen!

Succes!

Toolkit ‘Magic Mushrooms’ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5884

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.